Duur en overbodig. Laat je lekker bedriegen met 2bDetox

“Does your body need a friend?” vraagt de fabrikant op het etiket.
Het antwoord moet dan in het flesje 2bDetox zitten.
En: “It’s going 2b my little secret!” schrijft de fabrikant op z’n website.
Maar zijn geheimpje is snel ontrafeld

2b_detox_2bdetox

Het is het kleine broertje van de klinkklare nonsens die Berry Blaster heet.

De ingrediëntenlijst is zelfs exact hetzelfde als die van Berry Blaster!

Met dit verschil dat hier voor het overgrote deel water in zit, niet eens ‘gezuiverd water’  zoals in de Berry Blaster, dat fructose ineens natuurlijke fructose moest heten,
en dat deze ‘Detox’ extra conserveermiddel, natriumbenzoaat nodig schijnt te hebben.
Dat in combinatie met (de hier toegevoegde) vitamine C kankerverwekkend kan zijn!

Wat is nog meer dat ‘little secret’ van rommelfabrikant Vitamins? Dat hij aan zijn kleine flesje 2bDetox nog iets meer kan verdienen dan aan zijn fles Berry Blaster. De eerste kost (volgens de website) 7,95 per 100 ml, de tweede 19,99 voor 300 ml (6,67 per 100 ml).

Maar zijn doorzichtigste geheim is dat hij een PRoducent is,
zo’n producent die vooral goed is in de PR van zijn productenzooi.
‘Wild nights, happy days’ (dat spreekt hedendaagse carrièremakertjes wel aan:
’s nachts kunnen doorhalen, en overdag fris op kantoor komen), evenals dat vrijblijvende popi-geleuter over gezonde leefwijze (dat Berry Blaster ook begeleidt)

EAT – CLEANSE – BALANCE – LIVE -MIRROR! – LAUGH staat er met dikke letters op het flesje. Ja, ze lachen zich daar rot bij de firma Vitamins, om al die klanten die zo dom zijn om 7 of 8 euro te betalen voor een half glaasje aanlenglimonade (voor dat bedrag kun je in elke supermarkt een hele kilo diepvries-bosbessen kopen, zonder conserveermiddelen).
Dit flesje is maar een voorbeeld. Je mag álle detox-claimers grondig wantrouwen.

Update – 30 januari 2012
De receptuur van Berry Blaster is intussen op 1 punt veranderd:
de bosbessen blijken vervangen te zijn door zwarte bessen (meldt het etiket).
Heel verstandig, want zwarte bessen zijn veel goedkoper, dus: nog meer winst.

Advertenties

Over Selma

Maarten Lutherschool 1958
Dit bericht werd geplaatst in Bedrog door de Voedselindustrie en andere fabrikanten, Smeerlapperij, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Duur en overbodig. Laat je lekker bedriegen met 2bDetox

 1. knutselsmurf zegt:

  Het zou mij niet verbazen als de winkelier ze krijgt voor 10 cent per flesje. Je denkt toch niet dat hij het risico wil lopen om de helft niet kwijt te raken ? Als hij uit een grote doos 2 flesjes kan slijten, heeft hij al winst. En hij hoeft zich niet druk te maken om klanten die er een in hun zak steken zonder af te rekenen, dus hij kan ze lekker opdringerig presenteren.

 2. Selma zegt:

  Knutsel,
  zelfs bij 10 cent maakt de fabrikant nog winst, want wat de ingrediënten kosten had ik bij Berry Blaster al uitgerekend.
  Maar de gangbare verhouding is dat de detailhandel 50 % op de inkoopprijs doet.

 3. King Billy zegt:

  Eerder reageerde ik met de video over Almased. Dit riekt naar gelegaliseerde oplichting met een hoog kwakzalvergehalte. Alhoewel…. Er is nl. iets veranderd. http://www.earth-matters.nl/offline/offline.php Niettemin zijn dit soort mensen geslepen genoeg om de grenzen van de wet op te zoeken.
  De keerzijde van deze nieuwe wetgeving is dan wel weer dat het lobby apparaat van de pharmaceutische industrie succesvol haar werk deed.

 4. Blewbird zegt:

  Ah, de kwakzalvers zijn terug. Ontmaskeren een dankbare taak, Selma!

 5. Fenny zegt:

  Wat een stelletje boeven!

 6. Selma zegt:

  King Billy,
  die zou ik wel eens willen zien: ‘een van Nederlands grootste zieneressen’…,
  ben dol op ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’.
  Ach ja, Almased.
  Mensen willen nu eenmaal dromen (zijn bedrog), en geluk dat gewoon te koop is in een potje.
  Alle rijke slechteriken lobbyen.
  Dat is ons lot. Behalve in Finland hè? Daar is het bijvoorbeeld voor de tabakslobby verboden om met politici te praten. Ze komen er gewoon niet in.

 7. Selma zegt:

  Blewbird,
  terug van nooit weggeweest.

 8. Selma zegt:

  Fenny,
  dit is maar een voorbeeld.
  Je wordt de hele dag bedrogen waar je bijstaat.

 9. fulpsvalstar zegt:

  Het zou goed zijn als kwakzalvers zich zouden beperken tot een kwak zalf, maar als ze kankerverwekkende troep gaan verkopen…….jakkes!

 10. Selma zegt:

  Fulps,
  het gaat om de combinatie van vitamine C en natriumbenzoaat die een kanker verwekkende werking kan hebben, komt of kwam in veel fabrieks voer voor, vooral in frisdranken.
  Mij gaat het om de combinatie daarvan met de gezondheidsclaim van het flesje, die vind ik extra giftig.

 11. King Billy zegt:

  Hoezo bedrogen, je bent in goede handen bij deze firma! Ze handelen ook in vis!

  LOL! Dikke pret! Was een beetje nieuwsgierig: Op de flesjes staan de namen van dit bedrijf, de provider. Toch eens doorgegoogled: Nog geen 15 min werk. ‘Snelle’ jongens, daar in Amsterdam Noord.
  http://www.who.is/domain-history/7amis.com
  http://en.gandi.net/whowe/
  ——-
  Commercieel medewerker van die vitamine club, trots op z’n gesjeesde internationale voetbal carriere, CV oppoetsen op Linkedin, tenniskampioen. Ja, ja, op z’n 12e!
  http://www.linkedin.com/profile/view?id=45638612&authType=NAME_SEARCH&authToken=f8JN&locale=en_US&srchid=f651c7ac-8a43-45ac-9317-62ce511701a0-0&srchindex=2&srchtotal=2&goback=%2Efps_PBCK_*1_+_Muller+van+moppes_*1_*1_*1_*1_*2_*1_Y_*1_*1_*1_false_1_R_*1_*51_*1_*51_true_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2&pvs=ps&trk=pp_profile_name_link

  De wiki dan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Robin_Muller_van_Moppes
  ————–
  De oprichter en eigenaar: Marketing achtergrond:
  http://www.linkedin.com/profile/view?id=30111613&authType=NAME_SEARCH&authToken=uRug&locale=en_US&srchid=64a63a60-a227-4d70-8a15-a892297d9595-0&srchindex=1&srchtotal=5&goback=%2Efps_PBCK_*1_David_Gorbach_*1_*1_*1_*1_*2_*1_Y_*1_*1_*1_false_1_R_*1_*51_*1_*51_true_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2_*2&pvs=ps&trk=pp_profile_name_link

  ——————
  http://www.behance.net/davidc81b About David Gorbach
  “Small functional food team looking for creatives to help generate a range of lifestyle brands with packaging and above the line.”
  ———–
  http://www.worktrack.eu/uk/employer/american-sports-nutrition-bv/608/
  ——
  Maar ze doen meer vanaf de Nieuwendammerkade 52 in Amsterdam: Internationale vishandel!
  http://www.europages.de/AMERICAN-SPORTS-NUTRITION-BV/bch-EUR-NLD102290-00101-25/angaben-zum-Unternehmen.html
  Hebben ook een website in het Turks.
  ——–
  Suggestie @Selma: Ruik de volgende keer eens aan die flesjes.

 12. Selma zegt:

  King Billy,
  geweldig bedankt voor die links, hahaha! Wat een types.
  Nee, ik ruik nooit aan zulke spullen, ik koop namelijk niks (al hou ik erg van vis).
  Ben alleen altijd nieuwsgierig als ik juichende teksten of stralend lachende mensen op verpakkingen zie. En dan lezen, en nazoeken.

  Vooral de link naar de grote vitaminebaas Gorbach is onthullend!
  Een greepje uit zijn leugens:
  “…contributed to the cleaning up of the market of mass drug retail,
  removal of the cowboys from the gym supply market,
  removal of fake ingredients from the market…”

  Het is te gek voor woorden:
  “Our mission is to help masses of people on the web solve nutritional issues and make intelligent lifestyle decisions about food, exercise and food supplements.
  A customer that reads enough to know what they are doing generally buys from us year after year after year…”

  Tenslotte schrijft Gorbach: “One at a time because every body counts”.
  Dat denk ik ook, precies: iedereen die googelt op woordjes als Berry Blaster en 2B Detox komt op mijn blogs terecht. En dat zijn er niet ‘one at a time’, maar minstens tien per dag voor BB alleen al (en voor de leugens rond pindakaas soms wel 50 per dag).

 13. Aad Verbaast zegt:

  Volksziekte nummer 1: goedgelovigheid. Als daar een werkend pilletje of sapje tegen gevonden zou worden dan was het snel afgelopen met dit soort producten. Lege schappen!

 14. Zolang er nog mensen zijn die die troep kopen gaan de handige op geld beluste jongens gewoon door.. Aan mij verdienen ze niks. Wie me zo niet lust heeft geen trek…uitspraak is niet van mezelf maar vind hem wel goed.

 15. Anneke zegt:

  Wat eng klinkt moet slecht zijn!

  Het werk van anderen zwart maken via zo’n onpersoonlijke blog is lekker makkelijk, maar misschien moet je eerst tweemaal nadenken en wat meer research doen. Ik raad je aan om deze blog te verwijderen omdat de inhoud misleidend en beledigend is.

  Er zijn constant zorgen over veel toevoegingen die voorkomen in eten en drinken: “wat eng klinkt moet slecht zijn!”

  Natriumbenzoaat klinkt eng, omdat het een chemische naam is, maar het komt van nature voor in allerlei vruchten om daar op natuurlijke wijze de afbraak tegen te houden: cranberry’s, appels en pruimen zijn maar enkele voorbeelden. Het conserveermiddel heeft in de natuur de rol om het fruit langer goed te houden zodat vogels en dieren het eten om vervolgens de pitten te verspreiden.

  Het is een volstrekt onschuldig zout gemaakt van HCL en zuren die ook uit vruchtensap komen. Natriumbenzoaat houdt bacteriële groei tegen en daarom wordt het gebruikt door zeer veel producenten van vruchtensappen, wel of niet vermeld op het etiket. Het is zo onschuldig en komt ook in de natuur voor, waardoor het niet eens op de meeste verpakkingen van vruchtensappen en frisdranken vermeld wordt.

  Meestal hebben mensen een online gepubliceerd onderzoek gelezen en deels begrepen, waarna een roddel op gang komt. Maar let op, bijna altijd testen onderzoekers zeer hoge doseringen juist om een resultaat te kunnen laten zien in een cellenstam. Anders kunnen zij met hun onderzoek niets beschrijven en hebben zij geen rapport of afstudeerscriptie. Soms komt er ook veel hitte of licht aan te pas om de chemische reactie te stimuleren. Bijna nooit zijn de testen in vivo (dieren) of in mensen. In de overgrote meerderheid gaat het om in vitro onderzoek met uitsluitend chemicaliën en cellen in een reageerbuis. Dat is ook hier het geval.

  Wat lastig is, is dat de achtergronddiscussie veelal gedreven wordt door de inname van frisdranken die in sommige landen buitenproportioneel is geworden. En dat is wel een terechte discussie. In deze context zijn de zouten van benzoëzuur ook een discussiepunt. Maar let wel op de feiten!!!! Je moet meestal vele liters van zo’n product (of frisdrank) drinken iedere dag jaaaaaaaren lang, alvorens je maar in de buurt komt van de concentraties die gebruikt worden in het gedane onderzoek met deze vorm van zout en zuur uit vruchtensap. In Nederland zie je dit soort problemen met frisdranken minder, gelukkig.

  Vervolgens ga jij Selma, lekker online, uit je dak om een product met sap, geconcentreerde plantenextracten, vitamines en andere nutriënten met dit natuurlijk conserveermiddel (met een chemische naam), volledig af te kraken (zelfs met verpakkingsbeelden!!) omdat je elders iets hebt gelezen die je – met je studie van Klassieke Talen – nauwelijks begrepen hebt. Dat is ONZORGVULDIG en BELASTEREND te noemen.

  In de voedingsindustrie zijn er veel goede mensen – en goede toezichthouders – die wel weten waar zij het over hebben. Vertrouw daar op en ga bij twijfel eerst heel goed studeren. Heb je nog vragen dan bel met het bedrijf. Heb je nog twijfels, dan kun je je mening uiten bij de toezichthouder via meldkamer@vwa.nl

  Lezers kunnen op de Engelse wikipedia meer lezen:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate
  http://en.wikipedia.org/wiki/Benzoic_acid

 16. Selma zegt:

  Aad Verbaast,
  Volksziekte nummer 1: goedgelovigheid.
  En volksziekte nr 2 is dat het ene deel van de bevolking het andere deel als prooi ziet.
  Dat er voortdurend nieuwe wetgeving moet komen om paal en perk aan bedrog te stellen, en dat die steeds achter de feiten aanhobbelt.

 17. Selma zegt:

  Christien Damman,
  vanzelfsprekend doe jij leukere dingen met je geld.
  Geen gebakken lucht in marketing-potjes kopen.
  Mooie uitspraak!

 18. Selma zegt:

  Anneke,
  dank je voor je uitgebreide reactie.
  Als jij ‘wat meer research’ had gedaan, en een paar van mijn honderden blogs had gelezen, zou je ze niet ‘onpersoonlijk’ kunnen noemen.
  Ik maak niemands werk ‘zwart’. Ik verbaas me over koopwaar, verdiep me in de ingrediënten en kretologie en steek er de draak mee. Als er dus zwarte kantjes aan dat ‘werk’ blijken te zitten.
  Wie ben jij? Om mij aan te raden ‘deze blog te verwijderen’ en te stellen dat ‘de inhoud misleidend en beledigend is’? Als jij dat meent, dan zijn we het simpelweg niet eens. Ik vind de producten Berry Blaster en 2bDetox namelijk misleiding, wat namen, inhoud en verlokkende kreten betreft.

  Zorgen over fabriekstoevoegingen aan voedingsmiddelen zijn volkomen terecht, zoals steeds grotere groepen consumenten ontdekken die onderzoek doen.
  http://www.foodnews.be/nl/benzoaat.php
  De belangen van aandeelhouders, speculanten en andere geldbelusten in de voedsel(supplementen)industrie hebben, met behulp van gelikte reclame en de chemische industrie in een paar decennia een groot deel van het normale basisvoedsel de winkels uitgewerkt voor hele wanden ‘gemaksvoedsel’, opgekrikt met toevoegingen die geen mens nodig heeft, en die cumulerend zelfs schadelijke effecten kunnen hebben.

  De link die jij geeft naar Wikipedia over Natriumbenzoaat geeft aan dat je mijn blog onzorgvuldig gelezen hebt: diezelfde link staat daar namelijk al in (naar de Nederlandse versie). Wat lezen we daar: “In combination with ascorbic acid (vitamin C, E300), sodium benzoate and potassium benzoate form benzene, a known carcinogen.”

  Mooi verhaal lepel je op over dat het ‘van nature in allerlei vruchten’ voorkomt ‘om daar op natuurlijke wijze de afbraak tegen te houden’. Dat is zo’n argument van: het komt in de natuur voor dus is het goed.
  Waarom heeft Coca Cola Natriumbenzoaat vijf jaar geleden al afgeschaft?
  http://evmi.nl/voedselveiligheid-kwaliteit/coca-cola-schikt-in-benzeen-affaire/

  Als jij meer zou lezen over dat onderwerp dan alleen Wikipedia, dan zou je weten dat er landen en gezondheidsorganisaties zijn die de stof afraden, op de zwarte lijst hebben staan, op den duur willen verbieden, of tests hebben gedaan waaruit bleek dat het veel teveel wordt toegevoegd. De EU wil dat er meer onderzoek naar de eventuele schadelijkheid gedaan gaat worden. Tot die tijd blijft het een dubieus middel.

  Het gaat niet aan om terechte bezorgdheid van het steeds maar weer door fabrikanten misleide publiek ‘roddel’ te noemen, en kritiek op jullie Natriumbenzoaatgebruik weg te zetten als ‘belediging en misleiding’. Dat jij E211 ‘volstrekt onschuldig’ noemt, is ronduit een erg domme opmerking.

  Dat volgens jou Nederland minder problemen heeft met ‘buitenproportioneel’ frisdrankgebruik dan ‘sommige landen’ maakt dat niet minder erg. In ‘sommige landen’ leven ook mensen die er recht op hebben om niet goedgelovig door de industrie vergiftigd te worden. In Nederland wordt trouwens zo’n 100 liter frisdrank p.p. per jaar gedronken (http://www.fws.nl/frisdranken/cijfers-trends). Dat zijn heel wat jongeren die een paar liter per dag achterover slaan (want de oudjes drinken thee en koffie).
  Combineren ze dat met het gangbare fabrieksvoer, èn voedingssupplementen waar ook nog eens toevoegingen inzitten, dan loopt dat ongemerkt lekker op.

  Ik ben niet zo onder de indruk van de laatste zinnetjes van je reactie, waar je met uitroeptekens en hoofdletters tekeer gaat.
  Wel begrijp ik dat je er belang bij hebt om de in mijn blog genoemde flesjes fel te verdedigen.
  Je werkt misschien bij de zaak?
  Hoe dan ook, ik beschrijf mijn bevindingen met producten, en ik heb jou de ruimte gegeven om daar tegenin te gaan.

 19. Selma zegt:

  Anneke,
  je kunt een hele kilo diepvries-bosbessen bij AH kopen, zonder conserveermiddelen, voor 7 à 8 euro, het bedrag dat jullie durven te vragen voor de schamele 17 cc (!) bessenconcentraat, aangevuld met wat bermkruiden, zoetstof, overbodige vitamientjes en conserveermiddelen.

  In mijn blog over Berry Blaster had ik al voorgerekend hoe spotgoedkoop de ingrediënten van het flutdrankje zijn.
  https://selmasalo.wordpress.com/2012/06/18/berry-blaster-onsportief-met-de-besjes/

  En of jullie werkelijk de bessen in je aftreksels stoppen die op het etiket staan valt te betwijfelen: vorig jaar stond er op het etiket van Berry Blaster dat er bosbessen in zaten, terwijl er op jullie site een foto van zwarte bessen bijstond.
  Gisteren bekeek ik bij de drogist nog eens een etiket van BB, en nu blijken er ineens zwarte bessen in te zitten (slim, want die zijn veel goedkoper, dus meer winst).
  Maar de grap is dat de foto van de zwarte bessen nu verdwenen is, en vervangen door een foto van cranberries! Dus wat zit er nu in? Aalbessen misschien?

  Je allerlaatste reactie vond ik meer van hetzelfde, en niet van te grote hersenactiviteit getuigen.
  Je hebt nu wel voldoende de kans gehad je zegje op mijn blog te zeggen.
  Als tegemoetkoming heb ik de titel van mijn blog wel veranderd.
  Vergiftigen was een te sterk woord.
  Maar laaielichterij blijft het, jullie flesjes.
  Ik moest die zogeheten Green Tea Fatburner maar eens gaan bestuderen.

 20. King Billy zegt:

  Om het aanschouwelijk te maken. In het mandje liggen 21 flesjes t.w.v. €6.99. Totaal €146,79. Bij BOFROST bestel ik daar 19.7 kg Blaubeeren voor.
  http://www.bofrost.de/Produkte/Obst/Heidelbeeren/pu7326

 21. Selma zegt:

  King Billy,
  dank je voor de tip en de berekening!
  Via jouw link lees ik: 7,50 g. voor 7,45 €
  dus dat is net iets duurder dan de Nederlandse detailhandelsprijzen.
  Blaubeeren (of Heidelbeeren) zijn inderdaad ECHTE bosbessen (V. myrtillus).
  Bij de firma Vitamins.nl lijken ze niet eens te weten hoe die eruit zien (zie mijn reactie hierboven).

 22. King Billy zegt:

  Men mag toch aannemen dat dergelijke producten regelmatig aan labaratoriumonderzoek worden onderworpen? Al helemaal indien het restproducten van frisdrankproducenten zijn. Bij mij in het dorp staat zo’n leverancier, een zgn. ‘Kelterei’, Van Nahmen. Dit bedrijf levert aan de Bondspresident, Bondskanselier, ministerie’s, musea, de Bundesbank en zo. En bij mij thuis! Net zoals Bofrost. Geen voorrijkosten of verzendkosten. Goede klant daar en met de verhalen van deze vaklui over ‘zin en ‘onzin’ over fruitige gezondheidsdrankjes kan een boek worden volgeschreven.
  Leveren ook in de Achterhoek en een Nederlander die daar werkt gaat eens kijken of hij in een Vitaminestore aldaar flesje’s kan bemachtigen voor onderzoek in hun lab.
  http://www.vannahmen.de/referenzen.html

 23. Selma zegt:

  King Billy,
  die flutdrankjes vormen geen prioriteit voor de keuringsdiensten, zolang ze de wet niet overtreden. En de fabrikanten zijn natuurlijk wel zo verstandig om nèt langs de grenzen van de wet te marcheren.
  In Nederland mag je gewoon water met een smaakje en een opgeloste vitaminepil verkopen, bijvoorbeeld voor 2 euro per kwart flesje, als het je lukt om het publiek zo gek te krijgen. Heet Vitaminwater. Zal ik ook eens een blog aan wijden. In de VS is er al langer boos publiek:
  http://www.huffingtonpost.com/john-robbins/the-dark-side-of-vitaminw_b_669716.html?ref=twitter

 24. Selma zegt:

  King Billy,
  geweldig idee, dat laboratoriumonderzoek.
  Ben erg benieuwd. De betreffende firma is niet blij met dit verhaal, heb er al drie mails over ontvangen, waarvan er hierboven een staat die wil dat ik het blog verwijder.

 25. Nog nooit gehoord van dit product. Gelukkig maar.

 26. Selma zegt:

  Marijn,
  houden zo. Maar mocht je bij de drogist struikelen over manden met flesjes die ozo toevallig vlak voor de kassa staan… 😉

 27. Een leuk gevecht om op afstand te volgen. De drogisterij- en schoonheidsbranche staan helemaal stijf van de slimme, veel te dure smeerseltjes die weinig of niets doen. Als er markt voor is…… Chips eten, cola drinken en supplementen slikken, dan word je misschien ook honderd.

 28. Selma zegt:

  Dick,
  ja, wie weet word je wel 100 wanneer je je hele leven fantasierommel smeert en slikt. Maar de velen die op dit moment 100 zijn, aten gewoon boerenkool, rookten een peuk en dronken een borrel.
  En van het geld dat ze uitspaarden op die 2bDetox en Berry Blaster konden ze een huis kopen

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s