21 september, Dag der Dagen

De herfst is met een drukke dag begonnen.
Of heeel rustig, voor wie naar de Internationale Dag van de Vrede is gegaan,

of naar de ‘Grootste Mondiale Meditatie in de Geschiedens’.

Maar 21 september was het ook Wereld Alzheimer Dag,

en heel belangrijk: Keep it Clean Day.

Misschien ben ik nog een Dag vergeten? Wie weet de Dag der Vergeten Dagen.
Maar het is zo al moeilijk genoeg om een keuze te maken.
Ik koos simpel voor PARK[ing] DAY, hoewel niet expres, maar omdat ik er per ongeluk tegenaan liep, struinend door m’n oude buurtje, rond de Amsterdamse Dappermarkt

Tussen het Flevopark en het Oosterpark is een serie parkeerplaatsen voor een paar uur getransformeerd tot mini-parkjes, waar allerlei gezelligs wordt gedaan.
Een potje schaken bijvoorbeeld, in de Eerste van Swindenstraat

Je kunt er ook een foto laten maken alsof je op een tropisch strand staat

Terwijl de auto’s intussen noodgedwongen op straat parkeren, want aan de achterkant gaat het werk gewoon door. De supermarkten moeten van dooie schapen voorzien worden

Hier zit de Groene Kapper op klanten te wachten.
Hij kan je haar biologisch in alle kleuren van de regenboog verven

Verderop mogen voorbijgangers zelf stokbroodjes bakken. En wordt ook soep uitgedeeld

Eigen gemaakte soep, van zelf gekweekte groente uit een buurttuin. Lekker, dank je wel!

Een tijdelijk tuintje op de hoek van de tunnel naar de Javastraat

Daar is onder andere het Postzegelpark gevestigd,
waar voorbijgangers een tuintje mogen knutselen ter grootte van een postzegeltje

Wat een lieve leuke mensen (plus schaap) allemaal, die hier de parkeerplaatsen bezetten met hun groene graskleedjes. Al lijkt de Javastraat geen extra parkjes nodig te hebben.
Die is altijd al groen. Van de handel

En met dit soort mini-parkjes, van blijvende aard.
De Javastraat staat er vol mee

Over Selma

Maarten Lutherschool 1958
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur & zo, Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

25 reacties op 21 september, Dag der Dagen

 1. Lehti zegt:

  Lekker rustig en groen daar in het Noorden. Zelfs geslachte schaapjes herrezen spontaan uit het winkelwagentje. Geen wonder, veel andere mensen konden maar niet kiezen tussen meditatie, Alzheimer of vrede en kwamen toen uit verveling maar deze kant op, naar Haren. Daar was het vanavond minder rustig dan in de dapperbuurt.

 2. king billy zegt:

  Is weliswaar geen herdenkingsdag, maar desondanks bijzonder. De eerste zeeslag die met kanonnen werd uitgevoerd. Lang leve de klokken van Arnemuiden.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Seeschlacht_von_Arnemuiden

  Overigens, je foto’s bekijkende, @selma, begrijp ik nog steeds niet waarom een IGS-dag nog ontbreekt. Internationale ‘Geen Spijkerbroeken’ Dag. Zou de fantasieloze kledingspatronen van miljarden mensen wel eens aardig kunnen opfleuren.

 3. goodknight zegt:

  …amsterdam heeft ut …

 4. goodknight zegt:

  …amsterdam doet ut…

 5. Wllm Kalb zegt:

  Heerlijk zoveel creativiteit. Het werd de dag van het doen. Zouden meer dagen van moeten komen.

 6. Selma zegt:

  Lehti,
  ik loop al een tijdje te dubben over verhuizen naar noordoost-Nederland.
  Om de paar maanden is het weer een genoegen om een dagje in Amsterdam te zijn, maar wat een vieze lawaaiige mierdrukke stinkstad is het toch.
  En zelfs waar iknu woon, aan zee, is het me soms te druk.
  Als het niet in Haren is, waar vindt 1 mens dan wel rust?

 7. Selma zegt:

  Goodknight,
  ut zet de toon,
  maar groen is toch wat anders dan een plastic grasmatje met bloempotjes van het tuincentrum. De jeugd van tegenwoordig is goedwillend, maar jammer genoeg een stuk minder ludiek en creatief dan de hippies en de kabouters.

 8. Selma zegt:

  Wllm Kalb,
  ja, elke dag graag! Want, daar wandelend, valt pas goed op hoe gruwelijk auto’s de stad overgenomen en bezet hebben. Als ik het gescheld van automobilisten had kunnen filmen, zou de reportage er minder liefelijk uit hebben gezien.
  Maar wat creativiteit betreft: zie mijn reactie hierboven.
  Die jongelui maken vrijwel niets zelf, alles komt kant en klaar uit de industrie.

 9. Selma zegt:

  Aad,
  zonder meer.
  Hoewel; er is gelukkig wel veel meer initiatief op dit gebied.
  Hoopgevend voor de toekomst.

 10. reinejragolo zegt:

  Zo’n dag verwijst ook naar zo’n 4 heiligen, stichtende voorbeelden zoals het wel moet in de RK-kerk en die vaakl daarvoor de marteldood zijn gestorven.

 11. Blewbird zegt:

  Foto’s alsof het vanzelf gaat. Toch heimwee naar de stad? Naar het noorden verhuizen, wat een goed idee. Wel bij de zee. Delfzijl?

 12. Blewbird zegt:

  De dag waarop de zon echt in het westen onder gaat. Zoals ook op 21 maart.

 13. galmier zegt:

  Parkeren is natuurlijk al hartstikke groen tov rijden
  maar dit is veel gezelliger
  en reuze eerlijk verdeeld, het ‘gras’ is in alle tuintjes even groen.

 14. Selma zegt:

  Reine,
  als we de heiligen van alle wereldgodsdiensten willen eren, hebben we 365 dagen Harense feesten! De RK-kerk heeft eind vorige eeuw z’n heiligenkalender opgeschoond, de sprookjesfiguren en mythologische wezens afgevoerd, maar er blijven voor elke dag inderdaad nog wel de nodige nonnen, monniken en pausen over waar een normaal mens geen (dag een) voorbeeld aan wil nemen. Een aantal zou nu de diagnose anorexia-patiënt of autist krijgen, of anderszins onder de pillen. Een mooitje vind ik Marguerite-Marie Alacoque, die heilig werd verklaard omdat ze de zweren van haar patiënten likte en zich slechts voedde met hun braaksel. Pretiige dag gewenst! 😉

 15. Selma zegt:

  Blewbird,
  dat verschuiven van de zon (door het jaar, langs de horizon) kan ik vanuit m’n ivoren toren altijd goed beschouwen. Maar verhuizen naar eenzamer gebied, dat gaat waarschijnlijk gebeuren. We zoeken in elk geval ergens in de noordelijke provincies, randje zee, randje ruigheid.

 16. Selma zegt:

  Galmier,
  en nog groener is het om de auto voor altijd stil te laten staan. 🙂
  Dat eerlijk groen is trouwens een olie-derivaat.
  Een eerlijke hippie of kabouter zou met een kruiwagen echte graszoden langs zijn gekomen, maar de huidige jeugd weet niet beter dan naar de gamma gaan en kopen kopen kopen.
  (Al hadden ze die plantenbakjes eerlijk van het tuincentrum gekregen).

 17. reinejragolo zegt:

  Goedemoggul Sema,
  Ja vies hoor dat braaksel en die diarree. Kennelijk toch geen beletsel voor de kerk om je als psychiatrisch patiënt toch heilig te verklaren.

 18. Zilvertje zegt:

  Ik weet nog de rust in mijn dorp, er was haast geen auto, de stoep de straat, het was van ons, we zaten buiten met elkaar, het rook zalig, geen lawaai. Omdat sommige mensen nu te lui zijn om te lopen of fietsen is de geur in ons dorp veranderd en waar niet….. daar denk ik nu aan bij jou foto’s, was het burendag?

  Omdat we vroeger allemaal buiten waren, hadden we meer zicht op elkaar, was er meer hulp voor een ieder, warmte en aandacht, hulp en een kopje soep, kan kan er wel om huilen, ik voel dat veel mensen dit terug willen, maar die stomme auto heeft de straat van ons gestolen.

  Ik wilde op de dag van de vrede nog een gedicht maken, maar de tijd ontbrak me. Ik ben nu behang aan het weghalen, nog een uurtje dan ruim in alles op. Fijne avond!

 19. bea zegt:

  ik vind het niet leuk dat je n aar het Noorden gaat en dat verhaal over likkende zwere….. had net een gebakken eitje gegeten, getver of g..ver.

 20. fulpsvalstar zegt:

  Mijn vrouw is geboren Amsterdamse en die moet zo nu en dan ook en ze brengt dan meestal erg mooie foto’s mee, ik probeer ze over te halen eens zo’n serie op mijn blog te zetten…..misschien lukt dat ooit………
  Mooie sfeerfoto’s, gisteren al gezien maar toen had ik geen tijd om te reageren.

 21. Selma zegt:

  Reine
  (mooie naam i.v.m. je reactie… 😉 )
  Psychiatrische patiënten bestaan nog niet zo lang, die zijn pas zo’n anderhalve eeuw terug uitgevonden. Vóór die tijd waren mensen simpelweg krankzinnig, of ze waren bezeten door de duivel dan wel opgegaan in de liefde voor en van God.
  Bestond over dat laatste eenmaal consensus, dan stroomden de zieken, zwakken en misselijken vaak van heinde en verre naar een verlamde anorexiapatiënte die onder de zweren op een strozak lag te rotten en stinken (Lidwina van Schiedam), in de hoop door haar zegen te genezen.
  Ik heb er een tijd lang lol in gehad om hagiografieën te verzamelen. Lees je die, dan begrijp je er soms niets van, maar wel dat het heel moeilijk is om je in de gevoelens en gedachtenkronkels van middeleeuwers in te leven.

 22. Selma zegt:

  Zilvertje,
  daar schets je een heel herkenbaar beeld van vroeger.
  Nee, het was geen burendag, alleen een poging tot heel klein groen rimpeltje in die enorme olievlek van auto’s, asfalt en constante verkeersherrie, die we maar te slikken hebben tegenwoordig. Het zijn de miljardairs achter de olie- en auto-industrie die ons (niet auto-bezitters) dit aandoen, in combinatie met de luiheid, gemakzuchtigheid, domheid en kortzichtigheid van de gemiddelde mens (en dat die het voor het zeggen heeft, merken we bij elke verkiezing weer).
  Behang afhalen (en later iets mooiers ervan maken) is ook vredig hoor!

 23. Selma zegt:

  Bea,
  maar als we verhuizen, dan wordt het iets met heel veel kamers, dus veel logeerruimte…
  Zal ik nu eens vieze verhalen over eieren gaan vertellen? 😉

 24. Selma zegt:

  Fulps,
  leuk dat je vrouw mooie Amsterdamse foto’s maakt.
  Ik ben benieuwd! Maar voor mij is Amsterdam mijn Amsterdam niet meer
  (dat is eind jaren ’80 ter ziele gegaan). Ik kom er alleen nog voor bepaalde boodschappen, en om naar mensen te kijken. Dat vind ik veel leuker dan film of tv: op een druk punt op een bankje zitten, en een paar uur lang honderden misschien duizenden totaal verschillende mensen beschouwen.
  Daarna weet ik weer even waar het moderne leven om draait.

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s