Dwarsligger aan de Iftarmaaltijd


 

Het begint een traditie te worden in buurthuis de Dwarsligger aan de Planetenweg in Zeewijk, dat Turkse vrouwen (van de stichting Lale) geassisteerd door Nederlandse vrijwilligers een iftar-maaltijd bereiden, een feestelijk etentje ter gelegenheid van de Ramadan.

 

Afgelopen zaterdagavond was het weer zover.

De hele buurt, zelfs heel Velsen was uitgenodigd, via de krant, voor deze gratis heerlijke maaltijd.

Het was gezellig vol in de grote zaal, maar dat de hele wijk, of heel Velsen er was…

Gelukkig niet. Want de pannen waren enorm, maar ook weer niet voor tienduizenden…

 

Koeskoes en groente werden geproefd en goed bevonden

 Er werd gesleept met zware teilen. Hier van die lekkere yoghurtsaus met komkommer en dilleDe soep werd nog eens geproefd, en ook goedgekeurdTijdens de compositie van de sla, keek de eerste gast om de hoek, wethouder Wim WestermanDe tafels werden netjes gedekt door heren vrijwilligers. Ook met dadels en zoet Turks gebakStapels borden werden opgeschept. Eerst soep, toen koeskoes met groente en gehaktballetjes.

Plus tzaziki en gemengde sla. Allemaal heel erg lekker!En vervolgens begon een kort officieel gedeelte.

De wethouder las een verhaaltje voor dat een lief beeld schetste van het familieleven van de Profeet Mohammed, die zijn kleinzoon op z’n rug liet paardje rijdenRooms-katholiek pastor Peter de Jonge mocht het thema van deze Iftar-viering beeldend vorm geven, namelijk dat Islam en Christendom vele raakvlakken en gemeenschappelijke wortels hebben.

Hij kreeg daartoe de Islamitische tasbih aangereikt,

de kralensnoer, die net als de Roomse rozenkrans bij gebeden gebruikt kan wordenEn de imam van de Kuba moskee ging voor in gebedToen de pannen en borden leeg waren
waren daar weer de vrijwilligers voor de reusachtige afwas, geholpen door een idem afwasmachineTenslotte namen de drie voorgangers vriendelijk afscheid, en repte men zich naar koffie, thee of huis


Advertenties

Over Selma

Maarten Lutherschool 1958
Dit bericht werd geplaatst in Lekker eten!, Religieuze Rimram en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Dwarsligger aan de Iftarmaaltijd

 1. maria-dolores zegt:

  mooi verslag!
  ‘k heb al even zitten scrollen, dus verder geen vragen :-).

 2. Kiezels zegt:

  je verslag als ondersteuning voor de ins-en outs
  maar het verhaal zit duidelijk in de sfeerbeelden
  graag gezien!

 3. Blutch zegt:

  Bij al die vrijwilligers zie ik maar 1 man met een theedoek. In zijn hand wel te verstaan. En geen vrouwen achter de microfoon.

 4. arkest zegt:

  Leuk al die verschillende mensen die samen iets tot stand brengen. Geheel in lijn met wat Erwin Olaf gisteren bij Zomergasten zei: ‘we zullen met elkaar moeten zien te rooien’. Lijkt me geen straf als ik dit zo zie.

 5. StadsfotograafVelsen zegt:

  @Blutch, er liepen echt drie heren vrijwillig heel hard te werken, hand- en spandiensten te verlenen. Verder was de rolverdeling inderdaad klassiek. Maar ik kwam als gast, voor de gezelligheid, en niet om over rolverdelingen te klagen. Ik maak af en toe graag geheel zonder oordeel een reportage over dingen die in Velsen gebeuren…

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s