Doulce Memoire in het woud

Een van de eerste aangename zomeravonden, in het beukenbos bij Duin en Kruidberg in Santpoort, op het terrein van het vroegere Provinciaal Ziekenhuis dat nu afgesloten Natuurmonumentengebied is. Zeker 150 mensen namen de moeite om zich door de boswachter naar het oude, vervallen openluchttheatertje te laten leiden om een concert van kamerkoor Doulce Memoire, a capella, te beluisteren.Het is een onbeschrijflijk mooi bos, hoewel het toch al lyrisch beschreven is door de vader van Frederik van Eeden, in zijn inventaris van de flora van deze streek, en eerder door Hildebrand in zijn Camera Obscura. Hier stonden de beroemde Blauwe Trappen waar negentiende-eeuwse wandelaars van heinde en verre naartoe kwamen om van het uitzicht over de duinen te genieten.
Bezoekers mochten hun eigen koek en zopie meenemen, eten en drinken tijdens het concert werd zelfs aangemoedigd door de dirigent: "Wij vinden het juist fijn om de kurken van de rosé-flessen te horen springen, dat stoort ons absoluut niet".
Het programma bestond uit psalmen en andere religieuze liederen van Sweelinck, Purcell, Allegri, Bruckner, Liszt, Olson en Kreek, en wat wereldser, Engelstalig gezang van Whitacre, Barber en Hogan. Merels en vinken lieten zich uitbundig inspireren zodat het toch niet zo a capella was. Jammer dat ik geen geluid heb opgenomen, het was wonderschoon!Een klein eindje verderop ligt het zwembad van het oude PZ. Zwemmen is er niet meer bij want het stikt van de bloedzuigers. Het is de favoriete hangplek van het vee, en van jongens uit de buurt.


Advertenties

Over Selma

Maarten Lutherschool 1958
Dit bericht werd geplaatst in Kennemerduinen, Muziek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s